divendres, 27 de febrer del 2009

MANIFEST 8 DE MARÇ 2009

Treballant el present, assentant el futur


Un any més celebrem la commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona i, com cada any, hem de seguir la ingent tasca desenvolupada per milers i milions de dones que van contribuir amb el seu treball, esforç i en molts casos les seues vides, a La defensa del feminisme, de la Igualtat i Dels drets de les dones.

Gràcies a este gran esforç col·lectiu de les dones del passat i del present, s’han aconseguit grans avanços, però hem de ser conscients que encara queda un llarg camí per recórrer. Encara que ens hem dotat d’instruments legislatius fonamentals, l'actual situació de crisi econòmica, que perjudica tant homes com a dones, fa que els nostres esforços hagen d’anar units per a, juntes i junts, muscle amb muscle, aconseguir superar este delicat moment i aconseguir la cohesió i la justícia social, per al bé del nostre país, de la nostra comunitat i de tota la societat.

Per això, hem d’estar més vigilants, encara si és possible, no sols per a no donar passos cap arrere en els drets adquirits, sinó per a assentar els fonaments d’un nou i necessari model econòmic i social més equitatiu i més igualitari: La transformació imprescindible del nostre país ha d’incorporar necessàriament l’experiència, coneixements i valors de les dones: No podem permetre’ns perdre eixe enorme potencial.

L'actual situació de crisi econòmica ha posat en evidència la insuficiència d’un sistema en el que, a més d’altres problemes, també hi ha importants bretxes de gènere. És el moment d’assentar un nou model econòmic i social centrat en les persones i en el seu benestar. Un nou model que partisca del concepte de desenvolupament sostenible, de la igualtat real i efectiva i de la plena incorporació d’homes i dones com a element clau de productivitat i eficiència a l’afavorir la utilització de la capacitat, el talent i la formació de tota la població. Una societat moderna que es defineix com democràtica no pot prescindir ni de la capacitat ni del talent ni de la formació de la meitat de la seua població, les dones.

Per tot això, el Partit Socialista Obrer Espanyol es proposa mantindre i continuar potenciant, com a tasca ineludible de la nostra societat, les accions positives per a l’accés i manteniment de les dones en el mercat laboral, en igualtat de condicions quant a salari i qualitat en l’ocupació; la promoció de polítiques per al foment de la igualtat en l’accés als llocs de responsabilitat en les empreses i la posada en marxa de campanyes informatives i de sensibilització sobre coresponsabilitat i conciliació de la vida laboral i personal.

Però en la nostra Comunitat, la realitat és ben distinta. Si a nivell nacional, s’estan aprovant lleis que estan permetent i permetran avançar en Igualtat, ací, a la Comunitat Valenciana, el bloqueig real de lleis des del Govern autonòmic, en especial la llei de la Dependència i la paralització de l’assignatura d’Educació per a la ciutadania, entre altres, aturen l’efectivitat de la posada en marxa de les accions i valors de la Llei d'Igualtat. Per tot això es fa encara més necessària la reinvidicació dels ciutadans i ciutadanes de la Comunitat Valenciana en la defensa dels seus drets socials, utilitzant tots els mecanismes que tinguen al seu abast. Els drets existeixen, hem d’exigir que també es complisquen en la nostra Comunitat.