dimecres, 18 de març del 2009


Des de l’agrupació Municipal del PSPV-PSOE de Muro, destaquem què les modificacions que volen fer-se en la Llei de l’avortament, s'han de tenir en compte dos assumptes importants: garantir què totes les dones tinguen el mateix accés a esta prestació sanitària, per tant que siga una prestació que estiga reconeguda i regulada pel Servei Nacional de Salut i procurar la segurat jurídica a les dones i als metges que realitzen els avortaments.
Som conscients, que és un decisió personal i molt íntima, i s’ha de donar el màxim recolzament, la màxima informació, i la màxima protecció, per a què la dona pugui prendre la decisió d’avortament amb totes les garanties per a la seua salut mental i corporal, i amb totes les garanties legals, per a ella i per al personal sanitari que l'assistisca.
S'ha de tindre també en compte, què és molt important que les CCAA, què tenen les competències trasferides d'Educació, potencien, i en alguns cassos milloren, les assignatures d'Educació sexual, per tal de donar als joves millors coneixements dels anticonceptius i evitar així embarassos no desitjats.
Volem manifestar el nostre desacord amb la campanya què ha posat en marxa la Conferència Episcopal en contra d'aquesta reforma de la Llei de l'Avortament, posant l'atenció només sobre un punt i deixant de banda altres aspectes socials, econòmics, educatius i personals què intervenen a l'hora de prendre aquest tipus de decisions.

BOMBES DE XANGLOT

“Segons diverses ONGs, les bombes de xanglot (“Racimo” en castellà) s'han cobrat la vida de més de 100.000 persones en el món i han deixat mutilades a milions d'elles, el 98% civils i el 60% menors. Hui, Espanya ha ratificat el seu compromís d'acabar amb esta cruel pràctica que continua amenaçant la vida i la seguretat de centenars de milions persones en països com Laos, Iraq, Líban, Afganistan, Geòrgia, Sudan o República Democràtica del Congo, entre altres”, ha declarat la portaveu d'Exteriors en el Congrés i secretària de Política Internacional i Cooperació del PSOE, Elena Valenciano.
El Congrés dels Diputats ha donat hui el seu vistiplau a la Convenció sobre Municions de Xanglot, que prohibix l'ús, la producció, emmagatzemament i transferència de bombes de xanglot i establix obligacions de desminat, assistència a les víctimes i destrucció d'arsenals.
“El nostre país, que ja ha destruït per complet el seu arsenal de bombes de xanglot, reafirma el seu lideratge per mitjà de l'aprovació d'este text i es convertix en el 5t del món que ratifica la Convenció i un dels dos de la Unió Europea”, ha afegit Valenciano.

divendres, 13 de març del 2009

CRISIS ECONÓMICA


Jorge Alarte, secretario general del PSPV, aseguró ayer que las pequeñas y medianas empresas valencianas han de ser "la máxima prioridad para el Consell en la lucha contra la crisis", por lo que reclamó una revisión de la acción política del Gobierno valenciano.
Jorge Alarte, acompañado por la secretaria de Economía del partido, Cristina Moreno, se reunió ayer con la dirección de la Confederación Valenciana de Pequeñas y Medianas Empresas, encabezada por su presidente, Miguel Portal.
Alarte criticó que el Gobierno de la Generalitat siga empeñado en la misma política de los últimos 14 años, es decir, "la apuesta por el sector inmobiliario y la hipersaturación urbanística, sin darse cuenta de que las pymes sostienen nuestra economía real", añadió.