dijous, 24 de desembre del 2009

dimecres, 9 de desembre del 2009

NOVA PROPOSTA DEL PSPV-PSOE DE MURO

El PSPV-PSOE de Muro, proposa aprofitar el servei de l’autobús del transport escolar que recull els xiquets de Cetla, Benàmer i Alcosser, per donar servei de transport escolar a aquelles famílies que porten el fills al col·legi “el Bracal” i que tinguen un fill en cada edifici quan comence a funcionar el nou aulari d’infantil (situat en el patí de l’antic col·legi “El Bracal”)

Per comprendre millor la proposta que ha fet la nostra Regidora, Ana Fullana, primer anem a explicar la situació. Està previst, que entre els mesos de desembre i gener, l’edifici de l’antic col·legi “El Bracal” siga totalment enderrocat. Al costat de l’antic col·legi s’ha construït un aulari nou per a Infantil. Quan l’antic edifici estiga totalment enderrocat, els alumnes d’infantil han d’ocupar l’aulari nou, què ja estarà totalment enllestit. A partit d’aquest moment, que es calcula que serà sobre el mes de febrer, tindrem un col·legi Bracal amb dos edificis totalment separats. Un serà els barracons que s'estan utilitzant actualment, on aniran els alumnes de primària, i l’altre serà el nou aulari d’infantil. Aquestos edificis estan separats a uns 15 ó 20 minuts anant a peu. Això generarà moltes incomoditats per a les famílies que tinguen fills en infantil i fills en primària el mateix curs.

Tenint en compte aquestos antecedents, en el Ple Municipal celebrat el dijous, 3 de desembre de 2009, la nostra regidora Ana Fullana, va fer la següent proposta:

Aprofitant que ja tenim en aquestos moments en servei un autobús que recull els xiquets de Benàmer, Cetla i Alcosser per dur-los al col·legi, i tenint en compte que l’autobús ha d’anar a deixar i recollir alumnes, tant en infantil com en primària. Es proposa que aquelles famílies que tinguen fills en infantil i en primària, puguen portar els xiquets, per exemple a l’aulari, i quan arriba l’autobús del transport escolar pugem a l’autobús els fills que estan en primària, i els porta als barracons. Per la vesprada es faria el procés invers. Això és possible fer-ho a les 9 del matí i a les 5 de la vesprada.

D’aquesta forma estem millorant els següents aspectes:

- La tranquil·litat dels xiquets. Quan anem a deixar-ne un, l’altre també es queda i puja en l’autobús, i no hem de fer-lo caminar de pressa o tornar a pujar al cotxe per anar fins l’altre col·legi.
- La tranquil·litat per als pares. Els deixe en un lloc i ja puc anar a la feina o on siga. No he de perdre 15 o 20 minuts més portant a l’altre fill.
- Millorem el tràfic i la contaminació. Estem utilitzant el transport públic i alleugerim el tràfic. Això fa què contaminem menys, i estalviem combustibles i diners, que si els portem amb els nostres vehicles particulars.

Per totes aquestes raons pesem que és una proposta que s’ha d’estudiar, i l’Alcalde que és membre del Consell Escolar l’ha de proposar al Consell per a la seua valoració i estudi.

També volem indicar que el transport escolar no és cap trastorn per als xiquets, tal i com es va comentar al Ple, ja que el transport escolar no està contraindicat en cap cas, si bé al contrari, els qui l'utilitzen ho fan amb disciplina i ordre i és una rutina més.