dimecres, 18 de març del 2009

BOMBES DE XANGLOT

“Segons diverses ONGs, les bombes de xanglot (“Racimo” en castellà) s'han cobrat la vida de més de 100.000 persones en el món i han deixat mutilades a milions d'elles, el 98% civils i el 60% menors. Hui, Espanya ha ratificat el seu compromís d'acabar amb esta cruel pràctica que continua amenaçant la vida i la seguretat de centenars de milions persones en països com Laos, Iraq, Líban, Afganistan, Geòrgia, Sudan o República Democràtica del Congo, entre altres”, ha declarat la portaveu d'Exteriors en el Congrés i secretària de Política Internacional i Cooperació del PSOE, Elena Valenciano.
El Congrés dels Diputats ha donat hui el seu vistiplau a la Convenció sobre Municions de Xanglot, que prohibix l'ús, la producció, emmagatzemament i transferència de bombes de xanglot i establix obligacions de desminat, assistència a les víctimes i destrucció d'arsenals.
“El nostre país, que ja ha destruït per complet el seu arsenal de bombes de xanglot, reafirma el seu lideratge per mitjà de l'aprovació d'este text i es convertix en el 5t del món que ratifica la Convenció i un dels dos de la Unió Europea”, ha afegit Valenciano.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada