dijous, 18 de març del 2010

EXPLICACIÓ SOBRE LA PUJADA DE L'IVA

Hi ha varies raons per les què el Govern de José Luis Rodriguez Zapatero ha decidit pujar l’IVA, però la més important és, que aquest Govern fa una opció clara per mantenir les polítiques de protecció social. Per al Govern, el sentit de la responsabilitat es què, davant de la crisi, davant d’una caiguda dels ingressos, i davant del dèficit, opta per mantenir les polítiques socials. Això vol dir, les polítiques de protecció a l’atur, les de dependència, les de l’augment de les beques, les d’augment d’ajut a les famílies.

Altra raó que aconsella la pujada de l’IVA, és la reducció del dèficit, com ja s’ha posat de manifest en les manifestacions del Comissari d’Economia de la Unió Europea. El Comissari va dir que, aquesta pujada, és adequada per a la reducció de dèficit i que no afectarà al creixement econòmic.

Seguint en clau Europea, cal destacar que, encara que en Espanya es puja l’IVA al 18%, anem a seguir tenint un dels IVA més baixos d’Europa, ja que la mitjana europea està en el 20%.

Volem destacar la demagògia amb la que està actuant el PP. Estan declarant que no es vol una pujada d’un 2%, el alguns cassos, però en canvi, en Ajuntaments i Comunitats Autònomes governades per PP estan pujant impostos i tasses. El cas més clar i evident és l’Ajuntament i la Comunitat de Madrid que ha pujat les tasses i els imposts fins el 20%.

Per tindre una informació més detallada, podeu punxar ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada