dijous, 18 de març del 2010

EXPLICACIÓ SOBRE LA PUJADA DE L'IVA

Hi ha varies raons per les què el Govern de José Luis Rodriguez Zapatero ha decidit pujar l’IVA, però la més important és, que aquest Govern fa una opció clara per mantenir les polítiques de protecció social. Per al Govern, el sentit de la responsabilitat es què, davant de la crisi, davant d’una caiguda dels ingressos, i davant del dèficit, opta per mantenir les polítiques socials. Això vol dir, les polítiques de protecció a l’atur, les de dependència, les de l’augment de les beques, les d’augment d’ajut a les famílies.

Altra raó que aconsella la pujada de l’IVA, és la reducció del dèficit, com ja s’ha posat de manifest en les manifestacions del Comissari d’Economia de la Unió Europea. El Comissari va dir que, aquesta pujada, és adequada per a la reducció de dèficit i que no afectarà al creixement econòmic.

Seguint en clau Europea, cal destacar que, encara que en Espanya es puja l’IVA al 18%, anem a seguir tenint un dels IVA més baixos d’Europa, ja que la mitjana europea està en el 20%.

Volem destacar la demagògia amb la que està actuant el PP. Estan declarant que no es vol una pujada d’un 2%, el alguns cassos, però en canvi, en Ajuntaments i Comunitats Autònomes governades per PP estan pujant impostos i tasses. El cas més clar i evident és l’Ajuntament i la Comunitat de Madrid que ha pujat les tasses i els imposts fins el 20%.

Per tindre una informació més detallada, podeu punxar ací.

dilluns, 1 de març del 2010

Explicació del Pla Escola 2.0

Què és el Pla escola 2.0

Esta mesura permetrà adaptar al segle XXI els processos d'ensenyança i aprenentatge, dotant els nostres alumnes de coneixements i ferramentes claus per al seu desenrotllament personal i professional, fomentant a més el capital humà i la cohesió social, i eliminant les barreres de la bretxa digital. Es dotarà a les aules de pissarres digitals i connexió sense fil a Internet i cada alumne tindrà el seu propi ordinador personal, que usarà com a ferramenta de treball en classe i a casa. Els professors rebran la formació addicional necessària per a adaptar-se al ritme que marquen les noves tecnologies. Així mateix, el projecte suposarà el desenrotllament dels sectors informàtics i editorials, i una oportunitat de situar-nos entre els països més avançats en l'ús d'estes tecnologies.

Beneficiaris

Els estudiants d'entre 5é de primària i segon de l’E.S.O., és a dir, d'entre 10 i 13 anys, i els professors de primària i secundària. En el curs escolar 2009/2010, es dotarà d'un portàtil a 400.000 alumnes i 20.000 professors, i es digitalitzaran 14.400 aules.

Actuacions de l’Estat

Aprovat en Consell de ministres el 4 de setembre del 2009. Escola 2.0 es va posar en marxa en el curs escolar 2009-2010, amb un pressupost de 200 milions d'euros amb cofinançament entre l'AGE i les CC.AA, amb els alumnes de 5é de primària i s'anirà estenent progressivament a altres cursos. S'han firmat convenis bilaterals entre el Ministeri d'Educació i distintes CC.AA.

Perquè es presenta la moció?

Perquè la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana, no ha volgut signar el conveni bilateral amb el Ministeri d’Educació., perquè ha d’aportar uns milions d’euros que no té.