divendres, 3 de juliol del 2009

MALA GESTIÓ ECONÒMICA DEL BLOC

Des de l’Agrupació Municipal del PSPV-PSOE de Muro, voler incidir en l’explicació de la nostra postura respecte al punt central de la discussió del Ple Municipal, celebrat el 2 de juliol, que va ser la modificació de crèdits. Els arguments que la nostra regidora Ana Fullana va utilitzar són bàsicament els següents:

1.- Canvi d'estratègia/dinàmica de les finances. Abans es respectava el romanent al màxim, no tocant-lo si no era precís (el romanent de tresoreria es l'estalvi acumulat de tots els anys anteriors, o estalvi total). Aquest és el tercer any consecutiu en que es gasta íntegrament el romanent al mes de traure la liquidació de l'any anterior.

2.- El romanent es gasta en despesa corrent, no dedicant-se a altres coses més beneficioses per a tots com podria ser reduir préstec. A més, al gastar-se íntegrament, ens quedem en estalvi zero i això vol dir que si surt un imprevist no podrem fer-li front (s’ha fet referència a que l'any passat ens va passar, que vam gastar tot el romanent en el pressupost ordinari complementant partides deficitàries i això ens va obligar a fer un préstec per poder fer la base on s’han ubicat els “barracons” del nou col·legi Bracal)

3.- S’ha fet referència a la superposició d'anualitats comptables, es a dir, m'ho gaste tot i no arribe a fi d'any, em costa fer un reconeixement extraordinari de crèdits, i això provoca un pressupost amb les despeses a la baixa per quadrar-lo. Després m'ix romanent perquè es comptabilitzen totes les partides que no he pagat de l'any anterior, però resulta que el romanent que ix em fa falta per pagar lo de l'any passat que em vaig deixar per pagar, i per complementar el pressupost que he falsejat a la baixa per quadrar, ja que si no l'augmente, no arribe a fi d'any.

No sé si heu entès l’explicació, però en definitiva la dinàmica és com el que viu de targeta de crèdit, que quan cobra la nòmina, és per pagar totes les coses que ha comprat el més passat, i ja no té diners per passar este mes i ha de tornar a gastar la targeta. Sempre viu un mes penjat. En l’ajuntament de Muro, a nivell econòmic, vivim a cavall sempre en les anualitats, anem per darrere sempre, esperant que sobren diners de l'any anterior, que a meitat d'any ens reverteix en forma de romanent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada