dijous, 30 de juliol del 2009

CONDEMNA DE L'ATEMPTAT DE MALLORCA

Des de l'Agrupació del PSPV-PSOE de Muro de l'Alcoi, volem expressar el nostre condol i recolzament a les famílies dels dos membres de la Guardia Civil.

També volem expressar el recolzament a totes les forces i cossos de seguretat de l'Estat Espanyol, i en aquest cas concret per la Guardia Civil, per seua feina en la lluita contra el terrorisme i en la defensa de l'estat de dret i de tots els ciutadans i ciutadanes del nostre país.

ETA NO

dimecres, 29 de juliol del 2009

CONDEMNA DE L'ATEMPTAT DE BURGOS

Des d'aquesta pàgina manifestem la nostra més enèrgica condemna a l'atemptat contra la Casa Quarter de Burgos i ho fem amb el manifest de Comissió Executiva Federal del PSOE:

"La Comisión Ejecutiva Federal del PSOE condena, enérgica y rotundamente, el brutal atentado que se ha producido esta madrugada contra la Casa Cuartel de Burgos, que ha causado heridas leves a 46 personas, entre ellas varios niños.

El PSOE quiere manifestar su total solidaridad y apoyo a los familiares y miembros de la Guardia Civil que han sido víctimas de tan mezquina, irracional y cobarde acción terrorista. Un apoyo que hace extensivo a todos los vecinos que se han visto también afectados por el atentado.

El terrorismo es nuestro principal enemigo, el enemigo de todos los ciudadanos y ciudadanas de este país. El terrorismo y ETA deben desaparecer, y todas las fuerzas políticas y sociales debemos seguir trabajando unidas y sin fisuras en ese objetivo prioritario.

Los autores de éste atentado deben saber que sobre ellos caerá todo el peso de la ley, que serán detenidos, puestos a disposición judicial y que acabarán en la cárcel. La banda terrorista nunca obtendrá ningún rédito político a través de la violencia, puesto que en un país como España nada se puede conseguir violentando la normalidad democrática.

El Partido Socialista desea, finalmente, trasladar su total confianza y respaldo a las Fuerzas y Cuerpos de Seguridad del Estado, en la excelente labor que vienen realizando en la lucha para acabar con la violencia terrorista."


ETA NO

dimecres, 15 de juliol del 2009

EL RETARD EN ACABAR LES OBRES

El dijous passat, vam poder llegir en la premsa que el nostre alcalde Rafael Climent expressava les seues queixes sobre el malestar que estan causant les obres de l'Autovia central, a alguns veïns de les urbanitzacions limítrofs per on està passant l'Autovia. Preocupació que compartim.
Des del PSPV-PSOE de Muro, expressem les nostres queixes pel malestar, i en alguns casos perjuí econòmic, que estan causant la planificació i la realització de les obres, en unes quantes zones del nucli urbà de Muro. És important que el nostre alcalde es recorde dels veïns que no poden aparcar el cotxe en el seu garatge, o aquells bars que no han pogut traure la seua terrassa d'estiu amb el perjuí econòmic que comporta, o el fàcil accés a uns comerços, que en estos moments s'ha tornat complicat.
No entenem tampoc, el retard de les obres de l'avinguda del carrer la Pau i del carrer Joanot Martorell . Si ja està acabada la instal·lació dels tubs, el mínim que podien fer asfaltar i deixar el pas lliure als vehicles, i no tindre un carrer porta de clots, tapes d'albelló elevat,etc.. que dificulten la circulació tant de vehicles com de vianants, creant situacions de perill. Creiem que no es pot donar l'excusa d'abaratir costos, perquè en tot el que tenen fins ara obert, ja tenen treball suficient per a portar les màquines d'asfaltat i acabar els dos carrers, i part del carrer la Font.

divendres, 3 de juliol del 2009

MALA GESTIÓ ECONÒMICA DEL BLOC

Des de l’Agrupació Municipal del PSPV-PSOE de Muro, voler incidir en l’explicació de la nostra postura respecte al punt central de la discussió del Ple Municipal, celebrat el 2 de juliol, que va ser la modificació de crèdits. Els arguments que la nostra regidora Ana Fullana va utilitzar són bàsicament els següents:

1.- Canvi d'estratègia/dinàmica de les finances. Abans es respectava el romanent al màxim, no tocant-lo si no era precís (el romanent de tresoreria es l'estalvi acumulat de tots els anys anteriors, o estalvi total). Aquest és el tercer any consecutiu en que es gasta íntegrament el romanent al mes de traure la liquidació de l'any anterior.

2.- El romanent es gasta en despesa corrent, no dedicant-se a altres coses més beneficioses per a tots com podria ser reduir préstec. A més, al gastar-se íntegrament, ens quedem en estalvi zero i això vol dir que si surt un imprevist no podrem fer-li front (s’ha fet referència a que l'any passat ens va passar, que vam gastar tot el romanent en el pressupost ordinari complementant partides deficitàries i això ens va obligar a fer un préstec per poder fer la base on s’han ubicat els “barracons” del nou col·legi Bracal)

3.- S’ha fet referència a la superposició d'anualitats comptables, es a dir, m'ho gaste tot i no arribe a fi d'any, em costa fer un reconeixement extraordinari de crèdits, i això provoca un pressupost amb les despeses a la baixa per quadrar-lo. Després m'ix romanent perquè es comptabilitzen totes les partides que no he pagat de l'any anterior, però resulta que el romanent que ix em fa falta per pagar lo de l'any passat que em vaig deixar per pagar, i per complementar el pressupost que he falsejat a la baixa per quadrar, ja que si no l'augmente, no arribe a fi d'any.

No sé si heu entès l’explicació, però en definitiva la dinàmica és com el que viu de targeta de crèdit, que quan cobra la nòmina, és per pagar totes les coses que ha comprat el més passat, i ja no té diners per passar este mes i ha de tornar a gastar la targeta. Sempre viu un mes penjat. En l’ajuntament de Muro, a nivell econòmic, vivim a cavall sempre en les anualitats, anem per darrere sempre, esperant que sobren diners de l'any anterior, que a meitat d'any ens reverteix en forma de romanent.